onderhoud teak

Net als alle andere tuinmeubelen is het belangrijk de teak tuinmeubelen goed te onderhouden. Daarmee verleng je immers de levensduur van de meubelen. Met ons gematigde zeeklimaat is teakhout voor buiten een ideale houtsoort. De teak tuinmeubelen die Holland Meubelhuis levert zijn veelal onbehandeld. En als u wilt kunt u dat zo laten. Het hout zal na verloop van tijd langzaam natuurlijk vergrijzen en een zilvergrijze kleur aannemen.

 

Wat te doen na ontvangst van de tuinmeubelen.

Eigenlijk zou je vooraf of direct na ontvangst van jouw teakhouten tuinmeubelen al moeten beslissen of je deze gaat behandelen met een houtolie of een beschermer (sealer), om de teakkleur te behouden, of dat je ze juist wilt laten vergrijzen. Zoals hierboven beschreven staat krijgt het teakhout na verloop van tijd, wanneer je de meubels niet behandeld, die zilvergrijze kleur. Voor het hout is dat geen enkel probleem. Wij geven alvast wel een tip; Laat de meubelen niet eerst grijs worden voordat je ze behandelt met een houtolie of een sealer. De meubelen worden daar niet mooier van.

 

Schoonmaken van de teakhouten tuinmeubelen.

Ons advies is om de teakhouten tuinmeubelen in ieder geval 1 keer per jaar goed schoon te maken. Zorg ervoor, voordat je met schoonmaken begint, dat de tuinmeubelen helemaal nat zijn. Je kunt wachten totdat er een flinke regenbui is geweest of je kunt de tuinmeubelen goed nat spuiten met een tuinslang.
Vervolgens kun je het beste een blokje soda op laten lossen in lauw water. Met een zachte borstel kun je nu het hout schoonmaken. Schrob de soda of zoutoplossing in de lengte richting van de houtnerf! Spoel daarna de tuinmeubelen weer af met voldoende water.
Gebruik voor het schoonmaken van teak tuinmeubelen geen hoge drukreiniger. Daarmee kun je namelijk de tuinmeubelen beschadigen.

 

Hoe behoud je de kleur van teakhouten tuinmeubelen.

Ons advies is om de teakhouten tuinmeubelen op een natuurlijk manier te laten vergrijzen. Maar wil je toch de kleur van het teakhout behouden? Dan kun je een houtolie of een sealer gebruiken.
Wil je liever de teak kleur behouden dan zal je de houtolie toch wel enige keren per jaar moeten aanbrengen. De sealer volstaat met 1 keer per jaar.

 

Onze Tip

Gooi geen zeiltje of afdekhoes over jouw teakhouten tuinmeubels. Als  bijvoorbeeld de tafel nog vochtig is gaat het onder de hoes enorm broeien. Dat is echt niet goed voor jouw teakhouten tafel. De tafel onder een afdak zetten is prima. Maar je kunt de tafel nog beter gewoon buiten laten staan.

Winkelwagen
Scroll naar boven